Williams overweegt F1-team te verkopen, sponsordeal met ROKiT stopgezet

29 mei 2020 — Williams liet vandaag weten dat het overweegt om haar F1-team gedeeltelijk of zelfs volledig te verkopen en dat in het kader van een nieuwe strategie die de toekomst van Williams als bedrijf veilig moet stellen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Na de bekendmaking dat McLaren 1 200 medewerkers zal ontslaan volgt er opnieuw opmerkelijk nieuws vanuit de Formule 1 want Williams gaat op zoek naar geïnteresseerde partijen voor haar F1-team.

“De raad van bestuur van Williams Grand Prix Holding (WGPH) bekijkt alle mogelijke strategische opties,” zo luidde het in een statement van Williams.

“De opties die we onderzoeken zijn het aantrekken van nieuw kapitaal, een minderheidsaandeelhouder aantrekken voor WGPH, de verkoop van een meerderheidsaandeel in WGPH, inclusief een mogelijke verkoop van het volledige bedrijf.”

Williams laat weten dat er nog geen beslissing is genomen maar het wil wel de gesprekken met geïnteresseerde partijen alvast faciliteren door een formeel verkoopproces aan te kondigen.

Eveneens opmerkelijk is dat Williams aankondigde dat de samenwerking met titelsponsor ROKit wordt stopgezet. Ook de samenwerking met sponsor ROK Drinks stopt.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België