Williams-Porsche in 2021?

29 mei 2018 — Claire Williams hoopt dat ze door middel van de nieuwe motorreglementen die er zitten aan te komen misschien wel een nieuwe motorbouwer aan de haak weet te slaan en op die manier weer een fabrieksformatie kan worden.

Finally the sun comes out as the second test in Barcelona gets underway! Just 4 more days track time until we head to Australia… but it should be an interesting 4 days! #f1 #fw41 #wintertesting #stroll #sirotkin #barcelona

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Het team van Williams zit in de hoek waar de klappen vallen, schrijven dat ze hun start in 2018 gemist hebben zou een understatement zijn. Hetzelfde team dat in de jaren negentig de referentie was en begin de jaren 2000 nog een vuist kon maken tegen het Ferrari van Michael Schumacher levert vandaag gevechten in de achterhoede.

Er moet niet lang gezocht worden naar de oorzaak van die ommekeer. In de jaren negentig was Williams het fabrieksteam van Renault en daarna van BMW. Na het afscheid van BMW valt er niets anders vast te stellen dan dat er een neerwaartse spiraal ingezet werd. Claire Williams blijft echter niet bij de pakken zitten en wil er alles aan doen om het team van haar vader weer naar de voorste gelederen te brengen.

Vanaf 2021 komen er weer nieuwe reglementen en daar hoopt ze munt uit te slaan. Er zijn namelijk verschillende motorenbouwers geïnteresseerd in een avontuur in de F1, dit indien het financiële plaatje zou kloppen.

“Indien de nieuwe reglementen zijn wat wij hopen dan hoop ik dat er een paar nieuwe motorleveranciers zullen komen,” aldus Claire Williams tegen ‘Sky’. “Dat is alleen maar goed nieuws voor onze sport om ze leefbaar te houden in de toekomst.”

Porsche is in dat opzicht een naam die veelvuldig over de tongen gaat. Williams laat weten dat het fantastisch voor hen zou zijn moesten ze zo’n naam als eerste kunnen strikken om vervolgens fabrieksteam te worden. Maar dat is nog toekomstmuziek en ze wou ook vooral nog benadrukken dat ze tevreden zijn over hun huidige deal met Mercedes.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België