Williams-rijders starten race vanuit de pitlane na problemen met achtervleugel

08 juli 2018 — Williams-rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin zullen niet terug te vinden zijn op de startgrid van de GP van Groot-Brittannië. Beide rijders zullen de race immers vanuit de pitlane aanvatten.

A really tough qualifying for the British GP with Sergey P18 and Lance not setting a time after both suffered incidents. We have a phenomenon which we have not seen all year, or indeed ever before, whereby the DRS activation intermittently causes a complete loss of aerodynamic floor loading which does not recover at the entry to the subsequent corner. In the case of both spins, the cars entered the corner with no load in the floor which had obvious consequences #britishgp #f1 #formula1 #silverstone #qualifying ߓ¸ @latimages

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

De kwalificatie op het circuit van Silverstone verliep dramatisch voor Williams. Sirotkin spinde en kwam in de grindbak vast te zitten terwijl even later ook Lance Stroll in de grindbak terechtkwam maar er weliswaar uit geraakte.

Bij Williams onderzochten ze beide incidenten en daaruit blijkt nu dat beide spins toe te schrijven zijn aan de nieuwe achtervleugel die niet goed samenwerkte met de vloer van de wagen. Daardoor zat de aerodynamica van de wagen niet goed en begon de wagen plots vreemd te bewegen.

Williams heeft vervolgens besloten om de achtervleugel van beide wagens te vervangen door een oud exemplaar. Meteen werden ook enkele andere onderdelen van de wagen vervangen.

Dit alles is uiteraard een inbreuk op de parc fermé-regels, waardoor beide wagens de race vanuit de pitlane moeten aanvatten.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België