logo
 

Williams-rijders zetten degelijke prestatie neer

23 oktober 2010 — Rubens Barrichello eindigde voor de tiende ker in de top-tien dit seizoen. Hij was wel de minste in Q3 en start vanop de tiende plaats. De jonge Nico Hülkenberg maakte ene klein foutje, en dat kostte hem een plaats in de top-tien, maar hij staat met zijn elfde plaats maar één plaatsje achter Rubens (Barrichello) én heeft de vrijheid zijn type band (zacht-hard) te kiezen voor de start van de wedstrijd.

Rubens Barrichello is zoals steeds erg opgewekt en heeft er geen problemen mee dat ze misschien nét onder de verwachtingen presteren, na goede optredens in Singapore en Japan.

“Wat een geweldige kwalificatie dankzij onze goede moraal. Ik ging naar Q3 met de gedachte dat we 4 tienden moesten goedmaken. Ik slaagde daarin dankzij een goed rondje. Het circuit is erg glad, dus ik verwacht een erg boeiende race en hoop dat er voor ons wat punten inzitten.”

Nico Hulkenberg verging het net ietsje minder in Q2, toen hij in zijn snelste rondje (hetgeen hem in de top-tien had gekregen) de achterkant van de wagen verlorr in bocht 12 en binnenkwam.

“Het was net zo close als we gisteren dachten dat het ging zijn. De elfde plaats is echter een goede plaats om van te starten. We hebben de vrijheid om te kiezen op welke banden we zullen starten, dus we kunnen tot morgen nog bekijken wat de beste strategie zal zijn. Er zijn hier wel wat inhaalmogelijkheden, dus er is nog steeds een goede kans op punten morgen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België