Williams: “Robert Kubica legde succesvolle test af”

11 oktober 2017 — Het Williams F1 team heeft bevestigd dat Robert Kubica een succesvolle test heeft afgelegd voor het team.


Robert Kubica heeft vandaag een “succesvolle test” afgelegd op het circuit van Silverstone, zo heeft de F1-renstal Williams laten weten tegenover ‘GPUpdate’. De ondertussen 32-jarige Pool reed met een Williams FW36, de bolide waarmee Williams in 2014 reed. Veel meer details over de test gaf Williams echter niet vrij.

Kubica testte in het verleden ook al meermaals voor het F1-team van Renault. De Franse renstal liet Kubica zelfs testen met haar F1-bolide van dit seizoen maar uiteindelijk gaf Renault de voorkeur aan Carlos Sainz.

Sainz maakt zelfs al komend raceweekend de overstap van Toro Rosso naar Renault, waarna Kubica zijn focus verlegde naar Williams. Naast Robert Kubica heeft ook Paul di Resta zijn zinnen gezet op een racezitje bij de renstal. Paul di Resta mocht eerder dit seizoen na jaren van afwezigheid tijdens de GP van Hongarije invallen voor de zieke Felipe Massa.

Grote vraag bij Williams is of Felipe Massa eind dit seizoen daadwerkelijk afscheid zal nemen van de Formule 1. Dan komt er immers een racezitje vrij bij Williams. De kans is tegelijkertijd groot dat de Canadees Lance Stroll ook in 2018 voor Williams zal rijden.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België