Williams scoort twee puntjes

09 mei 2010 — De renstal Williams wist vandaag twee puntjes te sprokkelen voor het kampioenschap. Vooral Barrichello maakte het verschil.

Rubens Barrichello kende vandaag een geweldige eerste ronde op het circuit in Barcelona. De Braziliaanse rijder eindigde als 12de.


“Na mijn slechte kwalificatie gisteren zie ik dit resultaat als een positief punt. Mijn start was geweldig want ik haalde vijf wagens in. Het vermogen van onze wagen was niet slecht en ik kon de wagens van Renault goed volgen. Mogelijk hebben de banden mijn laatste vijf rondjes nog beïnvloed maar dat zullen we nog moeten onderzoeken. Ik had nog dichter op mijn voorliggers kunnen naderen maar ben nu eveneens zeer tevreden”, aldus Rubens Barrichello.

Teamgenoot Nico Hulkenberg kwalificeerde zich gisteren voor Barrichello. De jonge Duitser had vandaag vooral moeite in de bochten.


“Mijn start was eveneens niet slecht. Ik weet niet wat er precies scheelde maar in de eerste ronde bevond ik me regelmatig op de verkeerde plaatsen in de bochten. Na mijn eerste pitstop beschadigde ik mijn wagen door even van de baan te gaan. Ik verloor heel wat downforce en kende vervolgens een moeizame race”, aldus Hulkenberg.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België