Williams stelt rijderskeuze uit tot januari

15 december 2017 — Volgens ‘Autosport’ zal Williams pas in januari laten weten wie de teamgenoot van Lance Stroll wordt in 2018.


Eerder deze week hadden we al geleerd dat de Rus Sirotkin de grootste kanshebber is om het zitje van Felipe Massa over te nemen in 2018, dit ten nadele van andere kanshebbers Kubica, Kvyat en di Resta.

Kubica leek lang in pole position te liggen voor het zitje maar bij de bandentest in Abu Dhabi bleek de formatie uit Grove toch meer onder de indruk te zijn van Sirotkin. Het gerucht doet de ronde dat Williams vooral uit financiële overwegingen zou gaan voor de Rus maar dat hebben ze bij de renstal steeds met klem ontkend.

Bij Williams benadrukken ze dat hun beslissingen puur op prestaties berusten en zodoende werd Kubica na de test in Abu Dhabi ingelicht dat hij niet langer in de running was om Massa te vervangen in 2018.

De voorbije dagen stonden naar verluidt in het teken van een overeenkomst te vinden met Sirotkin. Moest dat niet lukken wordt algemeen aangenomen dat voormalig Red Bull-protegee Daniil Kvyat het plan B is.

Williams heeft laten weten dat ze geen overhaaste beslissingen wil nemen en omdat de eindejaarsfeesten voor de deur staan willen ze tot januari wachten met een mededeling.

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België