Williams toch niet in beroep tegen diskwalificatie Felipe Massa

20 november 2015 — Het Williams F1 team gaat niet langer in beroep tegen de diskwalificatie van Felipe Massa na afloop van de GP van Brazilië.


Felipe Massa werd gediskwalificeerd omdat bij een controle op de startgrid de temperatuur van zijn banden boven de maximaal toegestane temperatuur waren. Williams kondigde onmiddellijk aan in beroep te zullen gaan maar de renstal doet dit nu toch niet omdat het weinig te winnen heeft bij een beroepsprocedure.

“Na grondig beraad heeft het team besloten om, ondanks het feit dat we niet akkoord gaan met de uitsluiting en de overtuiging dat we over voldoende bewijs beschikken, niet formeel in beroep te gaan tegen de beslissing om Felipe Massa uit te sluiten. Een datum om de zaak te behandelen zal immers waarschijnlijk pas na het einde van het seizoen bekend zijn, een tijdstip waarop het team haar volledige aandacht op het seizoen 2016 wil vestigen,” luidde het in een mededeling van Williams.

“Gezien het financiële klimaat van de sport, en het feit dat de beslissing geen impact zal hebben op het resultaat van het team in het constructeurskampioenschap, en de onnodige financiële kosten die dit met zich zou meebrengen, is besloten om niet in beroep te gaan.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België