Williams toont als eerste haar nieuwe F1-bolide: de FW40


Eindelijk is het wachten voorbij!  Het Williams F1 team deelde vandaag een eerste impressie van haar nieuwe wagen. Meer filmpjes zullen in de loop van de week volgen.

Williams had als enige team nog geen lanceringsdatum meegedeeld. Dat maakten de Britten echter meer dan goed door meteen een filmpje van hun wagen te delen.

De bolide krijgt de naam FW40, een verwijzing naar het 40-jarig bestaan van het team. Leuk detail: de wagen van vorig jaar noemde de FW38. Williams slaat dus een cijfertje over voor haar jubuleum.

Als je het korte filmpje bekijkt, vallen meteen enkele zaken op. De nieuwe bolide van Lance Stroll en Felipe Massa ziet er opvallend strak en sportief uit met de lage spoilers. Vooraan heeft Williams geopteerd voor een ‘vogelbekspoiler’. Tot slot blijft de mooie Martini-livery behouden.

Met deze virtuele onthulling is Williams zoals gezegd het eerste team dat zijn wagen voor 2017 voorstelt. Op de volgende onthulling is het wachten tot maandag. Dan deelt het Zwitserse Sauber haar wagen op social media. Twee dagen later zullen ze hem ‘in levende lijven’ voorstellen in Barcelona. 

Geschreven door Mika Tuyaerts

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België