Van kwaad naar erger bij Williams: “We leken wel idioten”

10 april 2018 — Met beide wagens op de twee laatste plaatsen finishen, een pijnlijk dieptepunt voor het Williams F1 team tijdens de GP van Bahrein.


Zestiende en zeventiende, dat zijn de posities waarop Lance Stroll en Sergey Sirotkin finishten. Door een tijdstraf na afloop van de race voor Perez en Hartley werden ze alsnog als veertiende en vijftiende geklasseerd, maar dat maakt de situatie waarin Williams verkeert niet aangenamer, dat beseft ook Sirotkin.

“Een moeilijk gevoel heb ik na een moeilijk weekend,” aldus Sirotkin na de race op zondag. “Ik weet dat we er voor de buitenwereld als idioten uitzagen, dat is me duidelijk.”

“Het feit dat ik toch probeerde om er iets positief in te zien klonk waarschijnlijk vreemd, maar ik zie positieve punten.”

“Deels voor mij, deels voor wat ik als rijder heb gedaan. Deels omwille van wat ik als rijder geleerd heb, deels omwille van wat we als team geleerd hebben. Ik zie enkele positieve punten.”

Ondanks dat de race van het Williams-duo er bijzonder slecht uitzag probeert Sergey Sirotkin dus toch enkele punten te zien.

“Op het vlak van de resultaten tijdens de race zag het er slecht uit, waarschijnlijk nog slechter dan tijdens de kwalificatie. Het is beter dat we daaraan niet denken.”

“Het positieve is echter dat, zelfs al ging het er slechter aan toen,we hebben op zijn minst toch sommige dingen beginnen begrijpen. Zelfs al ging het slechter, we begrepen waarom sommige dingen zo en zo gingen,” besloot Sirotkin.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België