logo
 

Williams verlaat Spa ontgoocheld…

29 augustus 2010 — Barrichello's recordrace duurde amper één ronde. In de massacrash van 1998 haalde hij Eau Rouge niet, nu eindigde het in de Bus-stop chicane met een aanrijding. Zijn torpedo-aanval beschadigde enkel zijn eigen auto, Alonso kon verder in zijn tank... euh; Ferrari. In tussentijd reed 'The Hulk' (Nico Hülkenberg) een sterke race, die gefnuikt werd door een nukkige gastoevoer.

“Ondanks al mijn ervaring, kon ik niet inschatten hoe nat de baan was tijdens de openingsronde”, verklaart Barrichello. “Blanchimont bleek spiegelglad te zijn. Hoewel ik vrij vroeg remde, kon ik de auto niet tot stilstand brengen voor de chicane en knalde ik bovenop Fernando Alonso. Dat spijt me zeer.”

image

“Ook voor het team is het balen”, vervolgt de Braziliaan. “We hadden zo’n positief weekend, en een goed resultaat was een mooie bekroning was geweest.”

Het mocht niet zo zijn voor Williams, want ook Nico Hülkenberg kon zijn goede tempo niet omzetten in een aansprekende uitslag. De Duitser was op weg naar een puntenfinish, totdat een probleem de gastoevoer de kop opstak.

image

“Ik moest daardoor enkele ongeplande pitstops maken”, zegt Hülkenberg, die uiteindelijk als veertiende de meet passeerde. “Bovendien moest ik me op een natte baan redden zonder volledige controle over de motor. We probeerden nog wat te redden door te gokken met de bandenkeuze, maar het mocht niet baten.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België