Williams: “We gaan ideeën die George Russell bij Mercedes verzamelde gebruiken”

23 december 2020 — George Russell heeft slechts één race voor het Mercedes F1 team mogen rijden maar zelfs tijdens slechts één raceweekend heeft George Russell belangrijke info voor het Williams F1 team verzameld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Top secret, het is iets dat op alles slaat in de Formule 1 en de F1-teams willen dan ook niet graag pottenkijkers rondom hun wagens. Uiteraard is het dan erg lastig om bepaalde zaken geheim te houden wanneer een rijder van een ander team plots in jouw F1-bolide plaats komt nemen.

Jullie herinneren zich misschien nog de reactie van George Russell toen hij plaatsnam in de Mercedes F1-bolide: “Oh, is dat het DAS-systeem’. Het veelbesproken systeem mag volgend jaar echter niet meer op de F1-bolides staan dus als er op dat vlak wat info naar Williams gaat is er geen probleem maar George Russell lijkt nog info en ideeën overgehouden te hebben aan zijn invalbeurt bij Mercedes.

Zo heeft Russell onder andere nuttige info aan Williams bezorgd om hun startsysteem te verbeteren. Het startsysteem bij Mercedes zit dan ook blijkbaar anders in elkaar dan bij Williams en dat kan uiteraard handig van pas komen.

“Het is iets dat hij vermeld heeft,” aldus Dave Robson, hoofd van de afdeling ‘vehicle performance’ bij Williams. “Hij deed in de Mercedes een erg goede start. Hij heeft ook in onze wagen goede starts gedaan maar ik denk dat het bij ons aan consistentie ontbreekt.”

“Het heeft waarschijnlijk meer te maken met wat ze op hun wagen doen dan met de rijder zelf. Hij heeft dan ook enkele ideeën waarmee we aan de slag kunnen gaan, iets dat we tijdens de winter kunnen doen.”

“De hele aandrijving is iets te verschillend maar het is wel interessant dat ze de voorbereiding van de banden en het voorspellen van het verwachtte gripniveau bij de start anders aanpakken. De afstelling van de koppeling wordt daardoor beïnvloed. Het is iets waaruit we wat kunnen leren denk ik,” besloot Robson.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België