logo
 

Williams: “We gaan niet zitten wachten op Jenson Button”

04 augustus 2016 — Keert Jenson Button terug naar Williams? Williams heeft de Brit alvast laten weten dat het niet op Button of McLaren gaat zitten wachten om een beslissing te nemen over haar rijdersduo.


Jenson Button wordt al enige tijd aan het Williams F1 team gelinkt. Claire Williams gaf onlangs toe dat de Brit op haar wenslijst staat van kandidaten voor een racezitje bij het team in 2017.

McLaren zal waarschijnlijk in september bekendmaken wie het rijdersduo in 2017 zal vormen. Daarbij zal de keuze voor het tweede racezitje naast Fernando Alonso vooral gaan tussen Jenson Button en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Bij Williams gaan ze echter niet blijven wachten op een beslissing van Button of McLaren.

“We zullen zelf beslissen over ons rijdersduo en ik ga niet zitten wachten tot Ron Dennis of Jenson Button een beslissing heeft genomen,” aldus Claire Williams tegenover ‘PA Sport’. “Het draait hem niet rondom wat andere mensen doen. Ik ga niet zitten wachten, dat is niet de mentaliteit die bij een team zoals dat van ons hoort.”

Jenson Button reed eerder al in 2000 voor het Williams F1 team. Heel wat fans, en ook Williams, zien een terugkeer van Button naar de renstal dan ook helemaal zitten.

“Het zou een zeer mooi verhaal zijn maar hij moet voor zichzelf de juiste beslissing nemen. Wij moeten de juiste beslissing voor het team nemen,” besluit Claire Williams.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België