Williams: “We weigerden Bottas een overstap naar Ferrari”

19 februari 2017 — Claire Williams van de gelijknamige renstal heeft in een interview laten verstaan dat ze Bottas een transfer naar Ferrari weigerde. Tegelijkertijd is het ook de reden waarom Williams Bottas naar Mercedes liet vertrekken.


In 2015 toonde Ferrari interesse in Valtteri Bottas maar Williams weigerde om de Fin te laten gaan. Claire Williams beloofde destijds echter dat Williams Bottas geen tweede keer iets in de weg zou leggen indien hij een aantrekkelijk aanbod zou krijgen.

Toen Mercedes na het plotse vertrek van Nico Rosberg kwam aankloppen bij Williams legde de renstal Bottas deze keer niets in de weg, waardoor de overstap van Bottas naar Mercedes realiteit werd.

“Valtteri is erg belangrijk geweest voor Williams. Hij heeft een enorme passie want het enige dat hij wil is de beste wagen en winnen, een passie die je in een rijder zoekt,” zei Claire Williams tegenover ‘Autosport’. “Wanneer je een rijder hebt waarbij je weet dat dit is wat hij wil, waarom zou je hem dan forceren om in jouw wagen te rijden? Dat is niet het juiste om te doen.”

“We hebben ooit eens in de weg van Valtteri gestaan, toen Ferrari langskwam voor hem. Ik heb Valtteri toen beloofd dat we dat nooit meer zouden doen en ik hou mij aan mijn beloftes.”

Claire Williams is dan ook blij voor Bottas dat hij deze kans nu krijgt.

“Hij heeft een indrukwekkende kans nu en het zal interessant zijn om te zien hoe hij het nu doet,” blikt Claire Williams vooruit naar komend seizoen.

Na het vertrek van Bottas riep het Williams F1 team Felipe Massa terug uit zijn pensioen. De zeer ervaren Braziliaan zal samen met rookie Lance Stroll het rijdersduo bij Williams vormen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België