logo
 

Williams: “We zullen met twee wagens in Australië racen”

21 februari 2019 — Volgens Claire Williams bestaat er geen twijfel over dat de renstal twee exemplaren van de FW42 klaar zal krijgen voor de eerste race in Australië.


Williams slaagde er pas gisteren in om voor de eerste keer haar nieuwe wagen de baan op te sturen. Nog voor het nieuwe F1-seizoen echt van start ging kijkt Williams tegen een serieuze achterstand aan, een beschamende achterstand, zo beseft ook Claire Williams.

“Het was niet één ding,” aldus Claire Williams tegenover het Finse ‘MTV’. “Ik ga het er publiekelijk echter niet over hebben. We moeten al onze energie op de test focussen.”

Gisteren was de Williams FW42 zo’n acht seconden trager dan de toptijden. Het eerder ‘simpel’ ontwerp van de nieuwe wagen, gecombineerd met de vertraging van de testwerkzaamheden zou volgens sommigen wijzen op geldproblemen maar Claire Williams meent dat dit pure speculaties zijn waar niets van klopt.

“Nee, het heeft niets met geld te maken. Alles draaide rond het op tijd klaar krijgen van de wagen,” aldus Claire Williams.

“Eerst wilden we een shakedown doen maar dat lukte niet. De onderdelen pasten niet zoals we hadden verwacht.”

Volgens Claire Williams zal er een grondige analyse plaatsvinden van de problemen die er waren om zo een herhaling van de problemen in de toekomst te vermijden.

“Er zijn geen excuses. Al de andere teams kregen hun wagens op tijd klaar, net zoals wij dat de voorbije veertig jaar ook deden. Het is beschamend dat we zo laat zijn.”

“Ik kan me alleen maar excuseren tegenover onze fans en onze rijders. We zijn allemaal zeer teleurgesteld.”

De vertraging zou er echter niet voor zorgen dat Williams niet op tijd met twee wagens in Australië zal geraken voor de start van het nieuwe F1-seizoen.

“Ik kan garanderen dat we in Australië niet alleen over twee wagens zullen beschikken maar dat we ook over een reservechassis en voldoende reserveonderdelen zullen beschikken,” besloot Claire Williams.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België