logo
 

Williams wil meer duidelijkheid over blessures van Kubica

27 november 2017 — Aanstaande dinsdag en woensdag staan er twee testdagen op het programma in Abu Dhabi. Robert Kubica mag de FW40 van 2017 aan de tand voelen en dat lijkt ook meteen zijn “grote examen” te worden.


Technisch directeur van Williams Paddy Lowe laat weten aan ‘Autosport’ dat er in de testdagen na de GP van Abu Dhabi vooral zal gefocust worden op in welke mate de blessures van Robert Kubica een invloed hebben op een fulltime terugkeer in de F1.

“We zitten met Robert in een proces dat als doel heeft om te evalueren of zijn blessures een impact hebben op het besturen van een F1-bolide, zo simpel is het,” aldus Paddy Lowe. “Hij gaat een normaal programma afwerken en terwijl hij dat doet zullen onze vragen beantwoord worden.”

Volgens Lowe is het ook belangrijk dat ze bij Williams de Pool zullen beoordelen aan de hand van zijn resultaten. Ze moeten voorzichtig zijn bij de formatie uit Grove dat ze zichzelf niet verliezen in de romantiek van hoe mooi een terugkeer van Kubica wel niet zou zijn.

“Ik pik overal op dat veel mensen een comeback van Robert geweldig zouden vinden maar we moeten afwachten. Het is vooral belangrijk dat we objectief blijven.”

“We overwegen ook nog andere rijders maar daarvan weten we wat ze kunnen omdat ze racen. Daar hebben we dus veel data van,” besluit Lowe

Er zijn nog een aantal gegadigden om teamgenoot van Lance Stroll te worden in 2018. Sergey Sirotkin, momenteel reserverijder bij Renault zal in Abu Dhabi ook in actie komen bij Williams en daarnaast worden vooral Pascal Wehrlein, Paul di Resta en Daniil Kvyat genoemd als kanshebbers op het zitje bij Williams.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België