Williams wil punten in Turkije

26 april 2011 — Eerder kon u al lezen dat Team Lotus in de punten wil finishen tijdens de GP van Spanje. Wel, Williams heeft dezelfde doelstelling maar dan tegen de komende GP van Turkije.

Net als Team Lotus plant Williams enkele belangrijke updates voor haar wagen. Williams wil deze updates introduceren tijdens de GP van Turkije. De updates moeten ervoor zorgen dat het team eindelijk punten weet te behalen.

Williams kende immers haar slechtste start van een F1-seizoen sinds het deelneemt aan de Formule 1. Dat was ook al te merken aan haar beurskoers, want ook de beleggers raakten meteen al hun vertrouwen kwijt in de renstal (Lees: Williams-aandeel keldert 27%).

“We introduceren een nieuwe bodem voor de wagen, een nieuwe voorvleugel en nieuwe brake ducts en dat tegen de GP van Turkije,” aldus Sam Michael, technisch directeur bij Williams.

“We verwachten dat dit onze rijders enkele tienden van een seconde kan geven zodat ze opnieuw in de top tien staan.”

Ook in China introduceerde het team reeds enkele updates, waaronder een nieuw uitlaatsysteem achteraan de wagen. Dat zorgde er echter voor dat enkele onderdelen van de wagen oververhit geraakten. Een aangepaste versie van het systeem zal geintroduceerd worden tegen de GP van Spanje.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image