logo
 

Williams wil vanaf 2014 voor de titel strijden

20 september 2012 — Een erg verrassende titel als je weet dat Williams vandaag niet eens tot de beste vijf teams behoort. Toch heeft het team de ambitie om binnenkort opnieuw voor de titel te kunnen strijden.

image
Bij Williams willen ze van de ingrijpende reglementswijzigingen die er in 2014 komen gebruikmaken om zich terug naar boven te knokken. Toto Wolff is ervan overtuigd dat Williams een team is dat het sterkst kan profiteren van de wijzigingen die er in 2014 zijn.

Er zullen compleet andere motoren gebruikt worden en ook heel wat andere technische wijzigingen zorgen ervoor dat de wagens in 2014 compleet anders zullen zijn dan de huidige wagens. Op zich is de reglementswijziging enorm ingrijpend. De laatste reglementswijziging die ongeveer even groot was, was die uit 2009. En laat dat net het jaar zijn waarin Brawn GP en Jenson Button kampioen werden.

“Ik denk dat 2014 compleet anders zal worden door de ingrijpende wijzigingen in het reglement. Ik denk dat we ons allemaal klaarmaken voor 2014 en een competitief pakket zullen hebben om zo opnieuw tot de topteams te behoren,” zei Toto Wolff tegenover ESPNF1.

En dat het Wolff en Williams menens is mag duidelijk blijken uit het antwoord op de vraag of dat ook betekent dat Williams vanaf dan ook voor de titel wil strijden: “Ja, ja, zeker en vast, dat zou zeker een persoonlijk doel zijn,” luidde het kort maar krachtig antwoord.

Volgens Wolff wordt 2013 een overgangsjaar waarin de ambities niet al te hooggespannen zullen zijn. Dit jaar behaalde Williams trouwens nog eens een overwinning, wat al heel wat jaren geleden was. Pastor Maldonado behaalde zijn eerste overwinning uit zijn F1-carrière tijdens de GP van Spanje.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België