Williams wil zich niet verstoppen achter onervaren rijders

23 april 2018 — Paddy Lowe, technisch directeur bij Williams, benadrukt dat het team zich niet wil verstoppen achter de jeugdigheid van haar rijders en het het feit dat ze onervaren zouden zijn.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Williams slaagde er dit jaar als enige team nog niet in om punten te scoren en staat zodoende laatste in de het kampioenschap bij de teams.

Lance Stroll vonden we al drie keer terug op de veertiende stek en teamgenoot Sirotkin deed met een uitvalbeurt in Australië en twee vijftiende plaatsen in Bahrein en China nog slechter. Als we er ook nog bij vermelden dat ze die posities in Bahrein enkel te danken hebben aan tijdstraffen voor Perez en Hartley mogen we stellen dat de eens zo roemrijke formatie uit Grove zijn start helemaal gemist heeft.

De meest ervaren rijder bij Williams, de twintigjarige Canadees Lance Stroll, heeft één seizoen ervaring in de F1. Zijn teamgenoot, de 22-jarige Sergey Sirotkin is nieuw in de sport. Geen ideale combinatie voor een team in moeilijkheden lijkt ons, maar technisch directeur Paddy Lowe wil zich daar niet achter verschuilen.

“We hebben twee relatief onervaren rijders,” moet Lowe toegeven. “Maar we zijn tevreden over hun prestaties.”

“Dat bezorgt ons geen problemen. We willen ons daar niet achter verstoppen voor het feit dat we een auto gemaakt hebben die niet correct functioneert, of ten minste niet op de manier dat we verwacht hadden.”

Het team wordt door de kenners geregeld op de korrel genomen omdat het talent van de rijders ondergeschikt lijkt aan de hoeveelheid geld dat ze meebrengen. Hoe dan ook, het valt niet te ontkennen dat de FW41 niet voldoet aan de verwachtingen. 

“We zijn niet waar we nu hoopten te zijn en ook niet waar we in de toekomst hopen te zijn maar dat ligt aan ons. Het is overduidelijk dat datgene wat we gedaan hebben niet goed genoeg is.”

“Er heerst wel optimisme over het feit dat we veel en snel vooruitgang kunnen boeken. We zitten al in die fase.”

Het woord crisis wil Lowe niet in de mond nemen want op die manier zullen ze nooit uit dit dal geraken.

“We moeten weg uit deze situatie door te begrijpen en te analyseren waarom we ons daar bevinden. Daarna moet je begrijpen wat je moet doen en kan je je beginnen te concentreren over hoe je het moet aanpakken,” besluit Lowe.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België