logo
 

Williams zag Button graag komen

06 september 2016 — Claire Williams heeft toegegeven dat ze graag een contract had gegeven aan Jenson Button voor een racezitje bij Williams, maar de Brit koos ervoor om nog twee jaar langer aan McLaren verbonden te blijven.


Voordat McLaren afgelopen zaterdag haar rijderskeuze bekendmaakte werd Jenson Button gelinkt aan Williams, het team waar het allemaal begon voor Button. Maar de Brit besloot om twee jaar langer bij McLaren te blijven. In 2017 wordt Button ‘ambassadeur’ van het team als test- en reserverijder, met een optie om in 2018 opnieuw achter het stuur te kruipen. Zo staat McLaren toe om Stoffel Vandoorne naast Fernando Alonso te laten rijden in 2017.

Het aanblijven van Jenson Button bij McLaren kwam twee dagen na het bericht van Felipe Massa dat de Braziliaan de sport verlaat op het einde van het seizoen. Daarmee zullen meteen twee van de meest ervaren rijders niet meer op de grid staan in 2017.

“Iedereen weet dat we interesse toonden in Jenson”, verklaart Claire Williams tegenover ‘Sky Sports’. “Waarom zouden we dat niet doen. Hij is een groot talent en geliefd bij elk team.”

“De aankondiging van McLaren op zaterdag zorgt voor een verlies voor de sport”, gaat Williams verder over het sabbatjaar van Jenson Button. “Samen met Felipe Massa verliezen we twee grote rijders van deze sport, twee legendes.”

“Ik had Button heel graag bij het team, maar jammer genoeg gebeurde het niet. Ik wens hem al het beste toe. Een Britse rijder in een Brits team was altijd al een droom voor mij. Je weet nooit, op een dag…”

Naar alle waarschijnlijkheid blijft Valtteri Bottas bij Williams voor volgend seizoen. Wie het andere zitje neemt is nog een speculatie. De grootste kanshebbers lijken Sergio Pérez, Pascal Wehrlein en Felipe Nasr. De afgelopen dagen dook ook de naam van Lance Stroll op, de leider in het Formule 3-kampioenschap.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Jenson ButtonWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België