“Wind heeft een grotere invloed op de nieuwe F1-bolides”

05 maart 2017 — Volgens Valtteri Bottas zorgen de reglementswijzigingen ervoor dat de wind een grotere impact heeft op het gedrag van de F1-bolides.


“Tijdens dag twee hadden we omstandigheden met veel wind. Het was daardoor een stuk moeilijker om met de wagens te rijden,” aldus Bottas. “Ik denk dat de wind nu een grotere impact op de wagens heeft. Over het algemeen is de hoeveelheid downforce groter en wanneer je een windstoot hebt dan verlies je meer kracht dan vroeger. Het maakt het allemaal iets moeilijker.”

Toch komt volgens Bottas het grootste deel van de tijdswinst die de F1-bolides boeken van de aerodynamica.

“Op het vlak van de prestaties, wat de rondetijden betreft, denk ik dat de grootste winst van de aerodynamica komt. Het is echter moeilijk om te berekenen hoeveel winst van de banden komt,” aldus Bottas. “Ik denk dat er met de nieuwe bredere banden een mooie winst wordt geboekt maar de tijdswinst door de aerodynamica is veel groter.”

“Het grootste voordeel van de nieuwe banden is dat ze consistenter presteren. Je kan langer een stint rijden met een gemiddelde rondetijd die veel beter is. De races zullen daardoor veel sneller zijn,” besluit Bottas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België