Wintertests F1-seizoen 2017 vinden definitief plaats in Barcelona

22 oktober 2016 — De wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen 2017 zullen definitief plaatsvinden in Barcelona, zo raakte in Austin bekend.


De voorbije weken was er een serieuze discussie tussen Pirelli en de F1-teams aan de gang over de locatie van de wintertests ter voorbereiding van het F1-seizoen 2017.

Pirelli had graag gehad dat de wintertests in bijvoorbeeld Bahrein zouden plaatsvinden. Volgens Pirelli zou dat representatievere resultaten voor de nieuwe bredere F1-banden opleveren. Verschillende teams zagen dat echter niet zitten, vooral omwille van het hogere kostprijskaartje.

Eerder was Barcelona reeds aangeduid als locatie voor de wintertests en omdat er onder de teams geen unanimiteit werd bereikt zullen de wintertests gewoon zoals gepland in Barcelona plaatsvinden.

Momenteel staan er twee tests van telkens vier dagen gepland. De eerste wintertest zou plaatsvinden van 27 februari tot en met 2 maart. De week nadien zou de tweede test aangevat worden op 7 maart en eindigen op 10 maart.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België