logo
 

Wisselen Bahrein en China van plaats op F1-kalender 2018?

23 september 2017 — Bij de F1 zijn ze zo goed als zeker dat er volgend jaar nog een Grote Prijs van China zal plaatsvinden maar het zou kunnen dat de race op de kalender van plaats wisselt met Bahrein.


Het was commercieel directeur van de Formule 1, Sean Bratches, die op donderdag met het nieuws naar buiten kwam. Op de voorlopige kalender staat China gepland als tweede raceweekend, op acht april, met het weekend daarna de Grote Prijs van Bahrein. Het seizoen zal naar goede gewoonte starten op 25 maart in Melbourne.

De race in China valt dit jaar echter samen met het “Qingmin,” een driedaags religieus feest waarmee de Chinezen respect betuigen voor overleden familieleden. Liberty Media vreest dat dat te merken zal zijn aan de toeschouwersaantallen, in een land dat ze beschouwen als een gebied met een grote groeimarge voor de F1.

“We proberen steeds rekening te houden met evenementen op zowel wereld- als lokaal vlak en al dan niet religieuze feestdagen omdat we willen dat zoveel mogelijk fans aanwezig kunnen zijn bij het spektakel,” aldus Bratches. “Op dit moment praten we nog met beide organisatoren om een oplossing te vinden. We zijn op goede weg en als het zover is dan zal je het wel horen.”

De voorlopige kalender voor 2018 werd al in juni wereldkundig gemaakt en zal 21 races tellen. De definitieve versie moet normaal gezien goedgekeurd worden door de FIA in Parijs op zes december.

Dingen die meteen in het oog springen zijn uiteraard de terugkeer van de Grote Prijs van Frankrijk, dit na tien jaar afwezigheid, en ook de Grote Prijs van Duitsland is terug van weggeweest.

De race in Frankrijk (24 juni) is ook de start van een razend drukke periode voor de teams want het weekend erna moeten ze al aantreden in Oostenrijk (1 juli) en het daaropvolgende weekend worden ze verwacht in Groot-Brittannië (8 juli).

Het doel van vijf races in zes weekends af te werken in Europa is om uit het vaarwater te blijven van de finale van het WK voetbal die op 15 juli betwist zal worden in Moskou.

Op de voorlopige kalender hadden zowel China als Singapore nog een sterretje achter hun naam staan maar het voorbije weekend raakte bekend dat Singapore nog zeker tot 2021 op de kalender blijft en Bratches verwacht ook dat China zal verlengen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België