WMSC: “Nieuwe veiligheidsmaatregelen noodzakelijk voor GP van Brazilië”

07 december 2017 — Volgens de World Motor Sport Council moet de veiligheid rondom de Braziliaanse GP verbeterd worden. De WMSC oordeelt dat de organisator de veiligheid dient te verhogen.


De kritiek op de veiligheid rondom het F1-circuit van Brazilië is niet nieuw. Tijdens de editie van dit jaar werden verschillende leden van F1-teams, Pirelli en de FIA overvallen. Het meest drastische voorval was het onder schot houden van medewerkers.

Onder meer wereldkampioen Lewis Hamilton uitte felle kritiek en er werd opgeroepen om actie te ondernemen. De World Motor Sport Council geeft daar nu gehoor aan door de promotor van de GP van Brazilië op te roepen actie te ondernemen om de veiligheid van de race te verhogen. Er wordt aangeraden om een onafhankelijk expert de veiligheidsmaatregelen te laten evalueren.

De expert moet de organisatoren vervolgens een advies geven over hoe de veiligheid op en rondom het circuit verhoogd kan worden. Daarnaast wordt er ook aangeraden om een politiemeldpunt op te richten. Daarnaast is er eveneens ruimte voor verbetering op het vlak van communicatie tussen de beveiliging die de promotor voorziet, de politie en de Formule 1 zelf.

De GP van Brazilië is de voorlaatste race op de F1-kalender 2018 en vindt plaats tijdens het weekend van 9 tot 11 november.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België