logo
 

Woensdag overleg over gevolgen coronavirus voor de F1

04 februari 2020 — De teams zullen op woensdag overleg plegen over de gevolgen van het coronavirus voor de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door F1 OnTrack (@f1ontrack) op

De uitbraak van het coronavirus zorgde ondertussen voor duizenden besmettingen en heel wat dodelijke slachtoffers. Uit voorzorg werden in China heel wat publieke activiteiten geannuleerd verschillende steden werden zelfs ‘afgesloten’ van de rest van China.

Om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen werden verschillende evenementen, waaronder ook de Formule E-race die op 21 maart in Sanya zou plaatsvinden, afgelast.

Maar wat gebeurt er met de GP van China die op 19 april als vierde race op de F1-kalender gepland staat?

Op woensdag zullen de teams tijdens de Strategy Group de situatie in China en de gevolgen van het coronavirus bespreken.  Red Bull-teambaas Christian Horner liet alvast verstaan dat de FIA en Liberty Media verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de rijders, medewerkers van de teams, media en fans.

Hij vertrouwt erop dat er een juiste afweging van de risico’s zal gemaakt worden. De FIA had eerder al laten verstaan dat het klaar is om eventuele maatregelen te nemen.

Zowel het annuleren van de race alsook het uitstellen van de race behoren tot de mogelijkheden. De kans dat de race gewoon door kan gaan lijkt met de dag kleiner te worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België