Toto Wolff: “2018 belooft een legendarisch F1-seizoen te worden”

27 april 2018 — Toto Wolff, de baas bij Mercedes, gelooft dat het seizoen 2018 herinnerd zal worden als een legendarisch seizoen. De dominantie van Mercedes van de recente jaren wordt dit jaar immers bedreigd door Ferrari en Red Bull.

A post shared by Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) on

Voor de afgelopen vier jaar heeft Mercedes elke titel voor de rijders en teams binnengehaald, maar het seizoen 2018 verloopt moeilijker. Het team wist in de eerste drie races van het seizoen nog geen race te winnen.

Voor de start van de GP van Azerbeidzjan heeft Ferrari twee races gewonnen, terwijl Red Bull de laatste race in China won, waardoor het kampioenschap open ligt. Toto Wolff denkt dan ook dat de start van dit seizoen de meest spannende is van de voorbije jaren.

“2018 lijkt een seizoen te worden waarin we alles kunnen vieren waarvan we houden in de motorsport”, zei Wolff. “Drie teams zijn stevig aan het vechten voor overwinningen. We mochten al enkele spannende races meemaken, met een aantal nagelbijtende inhaalacties. De snelste wagens in de geschiedenis van de Formule 1, bestuurd door de beste rijders die de sport ooit kende. Tot dusver heeft dit seizoen alle kenmerken om een legendarisch seizoen te worden, een seizoen dat door de fans met een glimlach herinnerd zal worden.”

“We weten dat er een erg grote uitdaging op ons staat te wachten”, gaat Wolff verder. “Vorig jaar waren we in een hevige strijd met Ferrari. Maar niets is vergeleken met de intensiteit van het gevecht van dit seizoen. Zowel Red Bull als Ferrari zullen alles doen om ons te verslaan.”

“Hun wagens, hun teams en hun rijders, ze presteren allemaal op een erg hoog niveau en ze zullen ons blijven onder druk zetten. Niet iedereen vindt zo’n uitdaging leuk, maar wij bij Mercedes houden ervan. Elk lid van ons team maakt deel uit van deze sport om zo’n momenten mee te maken.”

Vorig jaar was de GP van Azerbeidzjan één van de spannendste races van het seizoen met Ricciardo als winnaar nadat Vettel en Hamilton tegen elkaar aanreden achter de safety car. Met de topteams zo dicht op elkaar is er geen duidelijke favoriet, waardoor Wolff opnieuw een spannende strijd verwacht.

“We vatten de GP van Azerbeidzjan aan met een enthousiast gevoel door de onvoorspelbaarheid. Het is de eerste keer dat de race in april wordt gehouden, met compleet verschillende omstandigheden dan de voorbije jaren.”

“Dit is een lastig circuit waar de rijder echt vertrouwen moeten hebben in de wagen om het juiste ritme te kunnen vinden. Vorig jaar stonden er rijders op het podium die niemand had verwacht en zoals vaker op stratencircuits, kunnen we opnieuw het onverwachte verwachten.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België