Wolff: “Hamilton is nog geen wereldkampioen”

11 oktober 2018 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, noemt Lewis Hamilton nog geen wereldkampioen, ook al komt de Mercedes-rijder wel heel dicht bij een vijfde titel.


Lewis Hamilton kan volgende week in Austin voor de vijfde keer wereldkampioen worden. Daarvoor moet hij acht punten meer scoren dan Sebastian Vettel. Mercedes heeft de afgelopen twee races steeds een één-twee gescoord. Een derde in Amerika, gewonnen door Hamilton, zou genoeg zijn om de titel te winnen zonder rekening te hoeven houden met het resultaat van Vettel.

Toto Wolff wilt niet te vroeg juichen en maakt zich zorgen dat een kleine blessure of een technisch probleem nog steeds roet in het eten kan gooien.

“De vreemdste incidenten gebeuren overal”, klinkt het bij Wolff. “Een opgave en daardoor een slecht resultaat zorgt ervoor dat er een flinke hap van je voorsprong is. Ik weet dat het publiekelijk standpunt zo is dat een technisch probleem onwaarschijnlijk is, maar dit is Formule 1, het is sport, het kan overal gebeuren.”

“Ik wil er niet aan denken dat hij een vinger zou breken”, gaat Wolff verder over zijn rijder. “Ik wil er niet te veel over nadenken, want dat is ook slechte karma. Laat ons dus gewoon naar Austin gaan, een sterk weekend hebben. Hopelijk worden we zo dan wereldkampioen.”

De voorsprong van Hamilton vergrootte zienderogen tijdens de laatste vier races met vier opeenvolgende overwinningen, maar Wolff zegt niet bezig te zijn met het verschil ten opzichte van Ferrari.

“We proberen naar onszelf te kijken. Zij (Ferrari) hadden een erg goed weekend in Spa terwijl wij niet presteerden volgens onze huidige verwachtingen. Sindsdien probeerden we echt ons pakket te optimaliseren. We probeerden ons best te doen om de wagen te verbeteren. Dat bleek de juiste tactiek te zijn.”

“Niemand van ons kijkt naar waar Ferrari in het kampioenschap staat. We gaan van het ene weekend naar het andere en zo hopen we uiteindelijk het kampioenschap te winnen”, besluit Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België