Wolff: “Mercedes kijkt niet naar andere rijders voor 2019”

05 mei 2018 — Hoewel beide contracten van de Mercedes-rijders aan het einde van het seizoen vervallen, staat Toto Wolff erop dat hij niet bezig is met het zoeken naar een andere rijder.

A post shared by Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) on

Verwacht wordt dat Lewis Hamilton binnenkort een nieuw contract gaat tekenen met Mercedes, maar de onderhandelingen lijken trager te verlopen dan verwacht. Aan de andere kant van de garage, bij Valtteri Bottas, worden het ook crucial maanden. De Fin, die maar een éénjarig contract op zak heeft, moet zich gaan bewijzen.

De kans dat er in 2019 heel wat rijderswissels zullen plaatsvinden is groot, afhankelijk van de beslissing bij Mercedes. Daniel Ricciardo houdt immers alle opties open, terwijl Kimi Räikkönen ook einde contract is bij Ferrari aan het einde van dit seizoen.

Wolff zegt dat Mercedes op dit moment enkel kijkt naar de rijders met een contract bij Mercedes: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Force India-rijder Estéban Ocon.

“De reden waarom we niet naar andere rijders kijken is omdat we onze twee jongens moeten steunen. Dat is de prioriteit”, zegt Wolff. “Het is hetzelfde als je gelukkig bent met je vrouw, dan ga je ook niet ergens anders op zoek.”

“Geef ons nog enkele races, zodat we het Europese seizoen goed kunnen starten en naar Canada kunnen gaan. Na de intense weken in juli zal ik een beter beeld hebben.”

Naast Esteban Ocon heeft Mercedes ook nog George Russell onder contract, die momenteel Formule 2 rijdt. Daardoor lijkt het moeilijk voor Mercedes om al hun rijders een plaats te geven in de Formule 1 voor het seizoen 2019.

“Dat is een goed probleem om te hebben”, gaat Wolff verder. “We zijn erg blij met de manier waarop Valtteri de laatste tijd rijdt. Over Lewis moeten we het niet hebben. Hij is de beste rijder van het veld volgens mij. Dan heb je nog die jonge rijders die opgroeien, zoals Ocon en Russell. Ik ben dan ook optimistisch over de toekomst van Mercedes.”

Verder kon Wolff ook nog verduidelijken waarom er nog steeds geen akkoord is tussen Hamilton en Mercedes.

“De laatste weken hebben we niet meer kunnen spreken, omdat onze concentratie volledig naar de intense tijd gaat om de wagen op punt te stellen. We zitten op één lijn wat onze toekomst betreft. Het is enkel een kwestie van de tijd te vinden om samen te zitten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België