logo
 

Wolff: “Mercedes-zitje niet de beste optie voor carrière van Wehrlein”

23 januari 2017 — Toto Wolff gelooft dat een promotie voor Pascal Wehrlein naar Mercedes voor 2017 de carrière van de Duitser in gevaar kon brengen.


Hoewel Pascal Wehrlein initieel aanzien werd als de grootste kanshebber op het zitje van Rosberg, koos Mercedes om Rosberg te vervangen door Valtteri Bottas. Daardoor kwam er kritiek op het team uit Brackley dat het haar jonge rijders overslaat. Wehrlein rijdt volgend seizoen voor Sauber.

Wolff, teambaas bij Mercedes, verdedigde zijn keuze en zei dat hij trachtte te vermijden om de carrière van Wehrlein in gevaar te brengen.

“Hij is een snelle rijder en was één van de kanshebbers”, zei Wolff. “Maar hij is zich nog aan het ontwikkelen. Hij moet fouten kunnen maken en kunnen leren. Dat kon hij niet doen bij ons. Kijk naar Sergio Pérez of Kevin Magnussen, zij kwamen te vroeg bij McLaren en waren niet voorbereid.”

Een ander voorbeeld waar een vroege doorstroming naar een topteam wel opbracht, is Max Verstappen. De Nederlander reed als 18-jarige al voor Red Bull Racing. Wolff benadrukte dat Verstappen ook een ontwikkelingsperiode doormaakte bij Toro Rosso.

“We mogen niet vergeten dat ook Max zich moest ontwikkelen. Red Bull bereidde hem perfect voor, eerst met oefentrainingen op vrijdag, dan anderhalf seizoen bij Toro Rosso. Wanneer hij aankwam bij Red Bull moest hij ook niet vechten om de wereldtitel of strijden met een rijder zoals Lewis Hamilton. Hij won één race, waarvan wij er negentien wonnen. Hij deed ook niet steeds vooraan mee. Hij maakte fouten, zoals in Monaco of Austin. Een jonge rijder moet de kans krijgen om die fouten te maken. Er zijn immers geen tweede kansen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België