Toto Wolff: “Ons puntenaantal geeft een vertekend beeld”

10 april 2019 — Mercedes baas Toto Wolff zegt dat het bijna perfecte rapport van zijn team in het totaal aantal punten in het kampioenschap geen eerlijke representatie is van de prestaties van zijn team.


De Zilverpijlen startten hun nieuwe campagne met een 1-2 in Melbourne, met Valtteri Bottas die Lewis Hamilton versloeg. In Sakhir waren de rollen omgedraaid. Het Duitse team werd in Bahrein gedomineerd door Ferrari en heeft haar 1-2 te danken aan het ongeluk bij de Italianen en Charles Leclerc in de slotfase van de race.

“Twee races ver in het nieuwe seizoen en het lijkt wel alsof we ons in een erg sterke positie bevinden”, zegt Wolff tijdens zijn vooruitblik naar de GP van China van komend weekend.

“We hebben 87 punten, één punt minder dan het maximaal haalbare. Maar de stand in het constructeurskampioenschap vertelt ons niet het volledige verhaal. De waarheid is dat we niet zo snel waren als onze directe concurrenten tijdens de kwalificatie en de race in Bahrein. Ferrari was aanzienlijk sneller op de rechte stukken, wat hen enkele tienden sneller maakte per ronde.”

“Het gezegde vertelt ons echter dat ‘om eerste te finishen, moet je eerst finishen’. De combinatie van een solide prestatie van ons team, de betrouwbaarheid van onze wagen en een sterke race van onze rijders resulteerde in een tweede 1-2 van het seizoen.”

Over het algemeen wordt aangenomen dat Ferrari naar Shanghai afzakt met een voordeel ten opzichte van de concurrentie, aangezien het circuit in theorie gunstig is voor de SF90 van de Scuderia. Wolff benadrukt echter dat Mercedes haar uiterste best zal doen om het de Italianen moeilijk te maken.

“De uitdaging dat ons staat te wachten ontmoedigt ons niet, integendeel, het geeft ons extra motivatie”, vertelt Wolff. “We zullen er alles aan blijven doen om het maximale uit ons pakket te halen om de best mogelijke race te rijden. We zullen druk proberen uitoefenen, het maximale uit elke mogelijkheid te halen en onze wagen op elk vlak blijven ontwikkelen.”

“Tot dusver hebben we spannende races gezien en we kijken uit naar het volgende gevecht in Shanghai.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België