Toto Wolff: “Onze wagen is geen diva”

08 april 2018 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, geeft toe dat zijn team nog steeds problemen heeft met té warme banden. Dat was ook een probleem bij de vorige wagens, maar hij staat erop dat de huidige W09 geen "diva" is, in tegenstelling tot de wagen van vorig jaar.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes werd verslagen door Ferrari tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein. Wolff zegt dan ook dat het circuit van Bahrein, dat inmiddels door Pirelli bevestigd werd als de zwaarste van het seizoen, niet in het voordeel speelt van Mercedes.

“Ik heb altijd al gezegd dat het dit seizoen lastiger ging worden voor ons, zeker ten opzichte van Ferrari en Red Bull”, klonk het bij Toto Wolff. “En je kan zien dat we op een circuit zoals in Bahrein in de problemen komen, door het asfalt en de hitte.”

Wolff is echter wel van mening dat de huidige wagen geen “diva” is. Daarmee bedoelt hij dat het dit jaar makkelijker is om de wagen te optimaliseren voor elk circuit, in tegenstelling tot vorig jaar.  “Ik denk dat de rijders tijdens de kwalificatie aanvoelden dat de wagen goed functioneert, maar we hadden de snelheid niet.”

De teambaas van Mercedes geeft wel toe dat dezelfde karakteristieken van vorige wagens nog steeds in de huidige wagen te vinden zijn. “Afgelopen jaren hadden we het steeds moeilijk op bepaalde circuits. De race in Bahrein was altijd succesvol voor ons, maar het was niet makkelijk om de juiste afstelling te vinden. Het is een deel van ons DNA, ook al zijn de regulaties ondertussen veranderd.”

Op vlak van de strategie voor de race, denkt Wolff dat er twee mogelijkheden zijn. “Er is de mogelijkheid om één stop te maken of twee. Het is nog niet duidelijk. Alle teams zullen moeten wachten tot de start van de race. Maar wij hebben een voordeel met Hamilton die op de zachte banden start.”

“Tijdens de race kan alles veranderen, dat is wat de sport zo leuk maakt. Maar ik zou zeggen dat de Ferrari’s de favorieten zijn voor morgen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België