logo
 

Toto Wolff prijst ‘moedige’ keuze van Nico Rosberg

03 december 2016 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, zegt veel respect te hebben voor de "moedige" beslissing van Nico Rosberg om Formule 1 vaarwel te zeggen.


Na het schokkend nieuws dat Nico Rosberg, vorig weekend nog wereldkampioen, stopt met Formule 1, verklaart Wolff veel respect te hebben voor zijn keuze.

Nico Rosberg reed de laatste zeven jaar van zijn loopbaan bij Mercedes, waarmee hij 23 keer won en 30 keer op pole begon aan de race.

“Dit is een moedige beslissing van Nico en toont de sterkte van zijn karakter aan”, zei Wolff. “Hij koos ervoor om de Formule 1 te verlaten op zijn hoogtepunt, als wereldkampioen. Hij bereikte zijn kinderdroom.”

“De duidelijkheid waarmee hij alles uitlegde zorgde ervoor dat ik zijn beslissing meteen accepteerde. Het is onmogelijk om de essentie van een persoon in een paar woorden te beschrijven. Maar Nico had een speciale combinatie van natuurlijk talent en vechtersmentaliteit dat hem brachten tot wat hij nu is.”

“Gedurende zijn carrière dachten mensen dat hij op de gouden weg zat naar succes, omdat zijn vader een wereldkampioen was. Ik denk dat dit de uitdaging net moeilijker maakte. Hij moest nog harder vechten met het gewicht van de verwachtingen op zijn schouders.”

Wolff ging verder met het prijzen van Nico Rosberg. De lust van Rosberg om terug te vechten, nadat Hamilton twee jaar op rij wereldkampioen werd, is een belangrijk element voor Wolff.

“Nico is altijd blijven vechten, ook na moeilijke momenten. Hij verdient veel respect door zijn vastberadenheid en zijn vechtlust onder druk. Sinds 2010 zorgde hij voor competitieve energie binnen het team en daardoor werden we sterker. We zeggen simpelweg ‘dank u wel’ voor de ongeloolijke bijdrage, naast twee van de grootste rijders: Michael en Lewis.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België