logo
 

Wolff: “Terugkerende fouten kunnen Vettel titel kosten”

01 juli 2018 — Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, zegt dat de terugkerende fouten van Sebastian Vettel hem wel eens de titel zouden kunnen kosten.


Sebastian Vettel moet drie plaatsen achteruit op de grid nadat hij tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk in de weg reed van Carlos Sainz. Vorige week maakte Vettel ook al een fout door Valtteri Bottas aan te rijden bij de start van de GP van Frankrijk.

“Om een wereldkampioenschap te winnen moet je zo snel mogelijk zijn, zo betrouwbaar mogelijk zijn, maar ook zo weinig mogelijk fouten maken”, zegt Toto Wolff. “Maar soms is het erg moeilijk om die drie dingen te combineren.”

“Ik heb al vaker gezegd dat zijn ambitie de grootste sterkte van Vettel is, maar die ambitie kan hem soms ook tegenwerken, zoals in Le Castellet.”

“Elk team is er zich van bewust dat je niet in de weg mag rijden, om zo een penalty te voorkomen”, spreekt Wolff over de gridstraf van Vettel in Oostenrijk. “De rijders worden dan ook voldoende geïnformeerd door hun ingenieurs over het verkeer achter hen.”

“In dit kampioenschap is het belangrijk om elk punt te scoren dat er voor het grijpen ligt. Wanneer je dergelijke fouten maakt, dan laat je enkele punten liggen. In de wagen moet je agressief zijn om zo alles uit de wagen te halen. Maar je moet ook fouten proberen voorkomen. Jammer genoeg is een fout snel gemaakt.”

Door de gridstraf van Vettel en na de upgrade bij Mercedes, lijkt het deze middag in Oostenrijk een makkelijke overwinning te gaan worden voor Mercedes. Toch blijft Wolff nog rekening houden met de dreiging van de andere Ferrari, die van Kimi Räikkönen. Afwachten wat het wordt…

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België