Wolff: “Verhaal over telefoontje Verstappen is volledig opgeblazen”

13 november 2016 — Er is dit weekend veel te doen rondom een telefoontje dat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff naar de vader van Max Verstappen heeft gedaan. Volgens Toto Wolff is dat verhaal helemaal opgeblazen en uit de context getrokken.


Tijdens het vermeende telefoontje zou Toto Wolff aan Jos Verstappen gevraagd hebben dat Max zich best uit de titelstrijd zou houden, dit zodat hij met een eventuele aanrijding de titelstrijd niet zou beslissen.

Bij Red Bull waren ze helemaal niet te spreken over het telefoontje maar Toto Wolff probeert het verhaal over het telefoontje enigszins te nuanceren. Volgens Toto Wolff is het verhaal immers volledig opgeblazen.

“Het is echt opgeblazen en uit proportie gehaald,” aldus Wolff. “Ik denk zelfs dat Lewis en Nico er niets van maken en ze verwachten ook niet dat Max op een andere manier gaat racen dan voordien. Dat is ook waarom ze hun manier van doen niet zullen veranderen. Op dezelfde manier was dat ook niet het advies voor Max. Het was een private discussie tussen twee mensen die enthousiast zijn over racen en die publiekelijk kenbaar werd gemaakt.”

“Voor mij is dit echt geen verhaal. Ik had een leuke conversatie met Jos, net zoals ik er in het verleden met hem al bijzonder veel heb gehad. We praten dan over zaken zoals het racen, jonge rijders, zijn dochter en de karting. Ik heb hem zelfs bij mij thuis te gast gehad voor een diner! Wat voor onzin is dit dan ook allemaal?”

Toto Wolff verduidelijkte vervolgens ook nogmaals dat hij niet verwacht dat Max Verstappen zich inhoudt.

“Ik heb niet gezegd dat hij aan de kant moet gaan of op een andere manier moet racen. Ik heb twee zaken met Jos besproken. Eerst en vooral dat ik het jammer vindt voor Max dat er in sommige media een negatieve spiraal van berichtgeving rond Max draait en dan specifiek wat zijn racen betreft. Ik zei dat dit volgens mij onrechtvaardig is en ik zei dat dit op één of andere manier gecounterd moet worden.”

Toto Wolff benadrukte tegelijkertijd ook dat hij Max Verstappen een schitterende rijder vindt en dat Max is wat de Formule 1 nodig had.

“Het tweede waarover ik het had was dat er nog twee races resten en dat er een negatieve spiraal van de media zou ontstaan indien er een incident zou plaatsvinden, dat dit best kan vermeden worden. Het is simpelweg niet zo belangrijk voor Max als onze twee rijders. We bevinden ons zelfs in een zaligmakende situatie waarbij sowieso een rijder van Mercedes kampioen wordt. Het was dan ook eerder uit sympathie voor Max dat ik dit zei,” besluit Toto Wolff.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België