logo
 

Wolff: “Wehrlein verdient een plaats in Formule 1”

14 december 2017 — Volgens Toto Wolff, de teambaas bij Mercedes, heeft zijn protegé Pascal Wehrlein "uitzonderlijk" gepresteerd bij Sauber, waardoor hij een plaats in de Formule 1 verdient.


De kans dat Pascal Wehrlein volgend seizoen in de Formule 1 aan het werk kan is klein, nadat hij zijn zitje bij Sauber verloor aan de kampioen in de Formule 2, Charles Leclerc. Verder is Sergey Sirotkin onderweg naar het laatste zitje bij Williams, waardoor er geen plaats meer is voor de jonge beschermeling van Mercedes.

Mercedes bekijkt op dit moment dan ook de andere mogelijkheden voor Wehrlein om te racen in 2018.

“Pascal bevindt zich in een moeilijke situatie, omdat er geen plaatsen vrij zijn voor volgend seizoen als de deur bij Williams sluit”, zegt Toto Wolff tegenover Autosport.

“Hij verdient om in de Formule 1 te rijden. Hij is een erg goede rijder. Zijn prestaties op het circuit zijn opmerkelijk. Door redenen die niks te maken hebben met de prestaties op het circuit, zijn er minder deuren geopend voor hem dan we hadden gehoopt. Maar ik denk dat hij een succesvolle rijder kan worden in de Formule 1.”

Verder is Toto Wolff tevreden met de vooruitgang van het Mercedes ‘junior’ programma. Esteban Ocon en George Russell, beide beschermelingen van Mercedes, lijken een mooie toekomst te hebben in de Formule 1.

“Het is ons doel om de volgende Lewis Hamilton te vinden, maar dat is niet makkelijk. Hij rijdt immers op een ongelofelijk hoog niveau”, klinkt het vol lof bij Toto Wolff.

“We willen snelle en ervaren rijders in onze wagens. Mercedes is niet het team waar je leert. Je moet een vrij complete rijder zijn als je bij ons aan het werk gaat.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België