logo
 

Toto Wolff: “Wij kunnen niets doen aan onze dominantie”

13 mei 2019 — Na kritiek over een saaie GP van Spanje zei Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, dat zijn team niet de schuldige is van de recente dominantie van zijn team in de sport.


Na de wintertesten in Barcelona besloten velen dat er in het seizoen 2019 een klassieke tweestrijd zou uitgevochten worden tussen Mercedes en Ferrari en dat er voor het eerst sinds 2007 weer eens een wereldtitel naar het team uit Maranello zou gaan.

Maar vijf races ver behaalde Mercedes steeds een 1-2 resultaat, wat een evenaring is van hun eigen record. Na de race werd er dan ook aan Wolff gevraagd of de dominantie van zijn team een impact heeft op de sport:

“Die vraag is moeilijk te beantwoorden”, klonk Wolff diplomatisch. “Elke persoon binnen Mercedes werkt extreem hard, probeert het zo goed mogelijk te doen en we zijn allemaal erg gemotiveerd om het beter te doen dan vorig jaar. Dat is ons belangrijkste doel en dat is dan ook onze drijfveer. Het maakt ons elke dag beter.”

“We kunnen onszelf niet in een andere positie plaatsen waarbij we ons de vraag kunnen stellen of vijf dubbeloverwinningen op rij goed of slecht is voor de Formule 1. Er is niets dat wij kunnen doen. We doen gewoon ons best en we houden van wat wij doen, dat is alles.”

Wolff ging akkoord met de uitspraak dat zijn team beter dan ooit presteert, ook al komt er heel wat druk bij kijken om succesvol te blijven.

“We hebben al heel wat meegemaakt met dit team en wat ik merk is dat onze energie en tevredenheid hoger is dan ooit. We doen graag wat we doen en we willen dan ook tot het uiterste gaan. Dat creëert dan ook een erg sterke groep van mensen. Wanneer je binnen ons team rondwandelt, dan hoor je tevreden mensen die genieten van wat ze doen.”

“De sfeer is kalm en positief, waardoor het voor mij een voorrecht is om in een situatie te zijn waar we vijf kampioenschappen wonnen en de mogelijkheid hebben verdiend om er nog een zesde op rij bij te doen, iets dat nog nooit eerder gedaan is. Zes wereldtitels op rij is nog in geen enkele sport gebeurd, op een niveau van wereldkampioenschappen. Dat doel is dan ook iets dat ons verenigt.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België