Worden de F1-teams samen met Bernie Ecclestone eigenaar van de Formule 1?

10 april 2014 — Momenteel graaien de F1-teams vooral aan het einde van het seizoen in het prijzengeld en vallen ze verder eigenlijk uit de boot maar het zou kunnen dat daar binnenkort verandering in komt.

image
Een beursgang van de Formule 1 is reeds meerdere malen uitgesteld en CVC wil van zijn aandeel in de Formule 1 af. Het is echter maar de vraag wie dat belang overneemt. In februari waren er reeds berichten dat Liberty Global, de eigenaar van Telenet, in een F1-avontuur wous tappen (Lees: Eigenaar van Telenet overweegt in de Formule 1 te stappen). Maar mogelijk duikt nu ook een andere overnemer van de aandelen op.

Volgens Bloomberg zou Bernie Ecclestone, die zelf 5 procent van de F1-aandelen bezit, overleg gepleegd hebben met de F1-teams om een deel van de Formule 1 te kopen. De F1-teams zouden op die manier dus zelf mee eigenaar worden van de sport.

“Een groep van teams voert inderdaad gesprekken om zich in de Formule 1 in te kopen,” aldus Bernie Ecclestone tegenover Bloomberg. “We zullen zien wat er van komt. Misschien krijgen ze voldoende kapitaal bij elkaar om een deel aandelen in de Formule 1 te kopen.”

Bernie Ecclestone voegde er ook nog aan toe dat het voorlopig enkel en alleen om verkennende gesprekken gaat en dat het mogelijk ook op niets uitdraait.

Volgens sommigen moeten de recente kritische uitspraken van Bernie Ecclestone over de huidige ‘nieuwe’ Formule 1 eveneens in dit kader gezien worden. Ecclestone zou zo de waarde van de Formule 1 naar omlaag willen halen zodat de geboden prijs voor de aandelen uiteraard ook lager uitvalt. Tegenover Sky Sport ontkende Bernie Ecclestone alvast die insinuaties: “Nee, ik wil de Formule 1 niet devalueren,” aldus Bernie Ecllestone.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België