Worden V6-motoren geschrapt?

02 oktober 2012 — Als het van Bernie Ecclestone afhangt, dan komen de nieuwe 1.6 V6 Turbomotoren er niet. Velen delen deze mening...

Na een bezoek aan de Ferrari-fabriek in Maranello was de F1-paus duidelijk: “Deze motoren horen niet thuis in de Formule 1!” Ecclestone was allesbehalve onder de indruk van het nieuwe geluid die voorkomt uit de “groenere” krachtbron. Ook Luca Di Montezemolo verklaarde volgens de Brit zijn ongenoegen over de nieuwe motor, hoewel deze al een tijdje getest wordt. Ecclestone is ervan overtuigd dat FIA-president Jean Todt hier iets aan zal doen.

“Ik heb de nieuwe motor en de huidige kunnen vergelijken. Die nieuwe motor klinkt verschrikkelijk, we kunnen beter bij de huidige V8-motoren blijven. Luca vindt ook dat we het nog met een twee of drietal jaar moeten uitstellen. Het zou tot dertig procent goedkoper zijn. Deze dwaze plannen zijn de schuld van de FIA, Mosley heeft dit idee ingevoerd voor hij eruit gestemd werd. Jean (Todt) heeft hier niets mee te maken. Hij zal ze afschaffen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België