logo
 

Wordt de F1-kalender 2012 nog aangepast?

27 september 2011 — Trots werd onlangs de F1-kalender voor 2012 aangekondigd maar het zou best kunnen dat die nog wordt aangepast.

De FIA deelde recent de F1-kalender voor 2012 mee, daarop staan opnieuwe twintig races, maar het schoentje wringt misschien wel bij de teams.

Het is al langer geweten dat de teams niet staan te springen om de kalender steeds maar uit te breiden. Nu stonden er normaal gesproken dit jaart ook twintig races op de kalender en aangezien dat aantal races vorig jaar zonder problemen werd goedgekeurd werden er voor de kalender van 2012 ook geen problemen verwacht.

Maar de teams voelen zich gepasseerd bij de opstelling van de kalender. Vooral de tweede helft van de kalender zorgt nog steeds voor heel wat commotie. Er zijn immers zeven races tussen 23 september en 25 november. De teams vinden dat er in die periode te veel races zijn en de locaties liggen allemaal buiten europa. Ze vrezen dan ook dat het een logistieke nachtmerrie zal worden.

En daar heeft Bernie Ecclestone dan weer een probleem. Hij stelt de kalender op maar de teams hebben een stok achter de hand om mee te slaan. In Artikel 10.9 van de nieuwe Concorde-overeenkomst staat immers dat Ecclestone eerst aan de teams toestemming moet vragen indien er meer dan zeventien races op de kalender staan of wanneer meer dan 50 procent van de races buiten Europa en de Verenigde Staten liggen. Laat ook dat percentage nu net op 55 procent liggen. Beide voorwaarden zijn dus zelfs vervuld.

“Er is een proces voor de aanvaarding en goedkeuring van de kalender, zeker wanneer er meer overzeese races op de kalender staan. Daarbij moeten wij betrokken worden omdat het ook een serieuze kostprijs heeft,” aldus Eric Boullier. “Momenteel zijn er enkele voorstellen maar het is niet eenvoudig om een datum te verschuiven”.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België