Wordt de layout van het circuit van Silverstone aangepast?

07 december 2009 — De eigenaars van het circuit van Silverstone zullen pas begin volgend jaar beslissen over welke omloop van het circuit de F1-race zal doorgaan.

Momenteel worden er voor zo’n 40 miljoen Britse pond werken uitgevoerd aan het circuit. Hierbij werd eerder al de pitmuur gesloopt en vernieuwd, maar ook het circuit zelf zal een gedaanteverwisseling ondergaan.

Zo wordt het middelste deel van het circuit hertekend. Deze aanpassing van het circuit moet er voor zorgen dat de fans meer waar krijgen voor hun geld en een zeer mooi overzicht krijgen op het spektakel. Origineel waren de wijzigingen bedoeld voor de Moto GP, maar er wordt ook overwogen om de Formule 1 over de aangepaste layout te laten rijden.  Een definitieve beslissing valt ten vroegste begin volgend jaar te verwachten.

Richard Philips, Managing Director van het circuit van Silverstone, hoopt alvast dat het nieuwe circuit gehomologeerd wordt door de FIA en de F1-bolides volgend jaar dus over het aangepaste circuit kunnen scheuren.

“We hopen dat we volgende zomer het nieuwe ‘Arena-circuit’ kunnen gebruiken. We hebben echter ook nog steeds het oude circuit. Indien alles niet op tijd klaar geraakt kunnen we nog steeds daarop rijden,” aldus Philips.

image

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België