Wordt de nieuwe Ferrari F1-bolide in beslag genomen?

13 februari 2020 — Een Italiaanse consumentengroep dreigt met een inbeslagname van de nieuwe Ferrari F1-bolide.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Dinsdag werd de Ferrari SF1000 voorgesteld en daarop stonden de logo’s van sponsor ‘Mission Winnow’. Mission Winnow is een initiatief van Phillip Morris International en het mag volgens Philip Morris niet in verband gebracht worden met tabaksreclame.

Dat gebeurt echter wel en de logo’s van Mission Winnow zorgden vorig F1-seizoen al voor ophef. Uit voorzorg werden ze tijdens maar liefst elf van de negentien races van de Ferrari F1-bolides gelaten, waaronder tijdens de GP van Italië.

Ook nu is er weer commotie ontstaan over Mission Winnow. De Italiaanse consumentengroepering Codacons eist immers dat de nieuwe Ferrari F1-bolide in beslag wordt genomen omdat er met de Mission Winnow-logo’s op de SF1000 op onrechtmatige wijze tabaksreclame wordt gemaakt.

In een statement laat Codacons verstaan dat het steun vindt in een beslissing van het Italiaans ministerie van gezondheid.

“Het ministerie stelt dat het merk Mission Winnow, dat wordt gebruikt tijdens Formule 1-sportevenementen, via de link met dezelfde naam voor promotie, indirect verwijst naar een belangrijke fabrikant van sigaretten en nieuwe tabaksproducten.”

Codacons wil nu juridische stappen ondernemen die moeten leiden tot een inbeslagname van de SF1000 die Ferrari dinsdag aan het publiek voorstelde.

“Gesteund door de beslissing van het ministerie vragen we dat SF1000 single-seater die in Reggio Emilia gepresenteerd werd in beslag genomen kan worden,” aldus Carlo Rienzi, de president van Codacons.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België