Yuki Tsunoda opnieuw een stap dichter bij F1-racezitje?

08 december 2020 — AlphaTauri heeft bevestigd dat Yuki Tsunoda volgende week voor hen zal deelnemen aan de Young Drivers' Test in Abu Dhabi. De Japanner lijkt steeds meer op weg naar een mogelijke overstap naar de Formule 1.

Daniil Kvyat heeft in tegenstelling tot Pierre Gasly nog geen nieuw F1-contract bij AlphaTauri gekregen. Het valt voor de Rus ook te vrezen dat hij er geen meer zal krijgen want de Japanner Yuki Tsunoda krijgt hoe langer hoe meer een spreekwoordelijke voet tussen de deur bij AlphaTauri.

Tsunoda eindigde het F2-seizoen op een knappe derde plaats in het kampioenschap, dit op slechts één punt van Callum Ilott en vijftien punten van Mick Schumacher. De nog steeds maar 20-jarige Tsunoda reed zich het voorbije seizoen dan ook meermaals in de kijker.

Onlangs mocht Tsunoda met een oude F1-bolide van AlphaTauri testen op Imola maar deze keer volgt dus een volledige dag testwerk met de meest recente F1-bolide van AlphaTauri. Voor Tsunoda een unieke kans om Red Bull en AlphaTauri andermaal van zijn talent te overtuigen en mogelijks het racezitje van Kvyat in te pikken.

“Yuki heeft tijdens de test in Imola bewezen dat hij iemand is die snel leert en zich snel vertrouwd voelt in de wagen. Hij slaagde er iedere ronde in om zich te verbeteren en daarom hebben we ook beslist om hem op de woensdag na de race bij ons te laten testen tijdens de Young Drivers’ Test,” aldus AlphaTauri-teambaas Franz Tost.

“Ik ben er van overtuigd dat hij door een volledige dag te testen in de wagen een goede stap vooruit zal zetten. Deze keer rijdt hij met de AT01 waardoor zijn feedback nog waardevoller zal zijn voor onze engineers.”

“Het is geweldig om te zien hoe het Red Bull Driver-programma zo goed jonge rijders kan voorbereiden en ik twijfel er niet aan dat hij andermaal zijn talent zal bewijzen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België