“Zachtere banden van Pirelli zullen F1-races aantrekkelijker maken”

07 januari 2018 — Volgens Christian Horner zullen de zachtere bandencompounds die Pirelli in 2018 introduceert voor aantrekkelijke races zorgen.


Pirelli voorziet vanaf het F1-seizoen 2018 maar liefst zeven bandencompounds voor droge weersomstandigheden. Vooral de introductie van de ‘hypersoft’, de bandencompound die nog zachter is dan de ultrasoft, moet er mee voor zorgen dat de races aantrekkelijker worden en dat er meer ingehaald zal worden.

“Allebei onze rijders hielden van de de zachtste bandencompound die geïntroduceerd werd,” vertelde Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “Hij werd positief onthaald, al denk ik wel dat er nog wat verbeteringen noodzakelijk zijn.”

Volgens Horner was de laatste race van het F1-seizoen 2017 geen goede reclame voor de Formule 1.

“Wat we in Abu Dhabi zagen was geen goede reclame voor de F1. Oké, er zijn misschien wat problemen met het circuit die het inhalen bemoeilijken maar races met slechts één pitstop helpen niet echt.”

“Ik denk dat de zachtere bandencompounds alleen maar voor betere races zullen zorgen, minder races met slechts één pitstop, wat het slechts mogelijke scenario is,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België