Zak Brown: “McLaren en Alonso zijn niet uit elkaar”

08 juli 2019 — McLaren-baas Zak Brown spreekt de geruchten tegen dat McLaren en Fernando Alonso elk hun eigen weg gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Eind 2018 nam Fernando Alonso afscheid van de Formule 1 en het McLaren F1-team. De Spanjaard testte nog wel met de F1-bolide van McLaren en werd ook tot McLaren-ambassadeur benoemd.

De voorbije maanden zocht Alonso zijn heil buiten de F1, al was dat wel met wisselend succes. Een dieptepunt was de Indy 500 waarvoor hij zich samen met McLaren niet wist te kwalificeren. Een hoogtepunt was dan weer de WEC-titel en het winnen van de 24u van Le Mans.

De voorbije dagen staken echter geruchten de kop op dat McLaren en Fernando Alonso definitief uit elkaar zijn, iets dat volgens McLaren-baas Zak Brown niet waar is.

“Die berichten zijn fake news,” vertelde Zak Brown tegenover Jenna Fryer van ‘Associated Press’. “We hebben nog steeds een sterke en contractuele relatie met Fernando.”

Op twitter liet Jenna Fryer vervolgens verstaan dat er in de relatie tussen McLaren en Alonso niets is veranderd. Alonso zou een McLaren-ambassadeur blijven en er zou momenteel ook nog geen beslissing genomen zijn over een eventuele deelname van Fernando Alonso volgend jaar aan de Indy 500 .

Ook Fernando Alonso ontkende duidelijk de geruchten die verspreid worden. De Spanjaard plaatste op sociale media dat het nog veel te vroeg was voor 1 april-grappen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België