Zak Brown predikt realisme voor Alonso in Daytona

27 januari 2018 — De kans dat Fernando Alonso op het hoogste schavot zal staan na 24 uur in Daytona is zeer klein volgens McLaren-CEO en United Autosports-eigenaar Zak Brown.


Brown laat optekenen dat een top vijf notering of misschien een podium wel realistisch is maar dat de overwinning te hoog gegrepen is voor United Autosports in de 24 uur van Daytona.

“De tegenstand is sterk en vrees dat we wat snelheid tekort gaan komen op de momenten wanneer het er echt toe doet,” aldus Brown. “Fernando is hier om te winnen en wij uiteraard ook maar we moeten ook realistisch blijven. Het zou misleidend zijn moest ik zeggen dat we evenveel kansen op de overwinning hebben als Cadillac en Acura, want dat is helemaal niet het geval.”

De snelle aard van het circuit in Daytona speelt volgens de Amerikaan ook niet in het voordeel van hun bolides.

“Wat betreft de LMP2-wagens hebben we een nadeel ten opzichte van de ORECA’s en de Daytona Prototypes blinken hier altijd uit,” besluit Brown.

Alonso liet tijdens de kwalificatie de dertiende tijd optekenen en gezien hij binnen de seconde gebleven was van de polesitter was hij daar best tevreden mee.

De Spanjaard liet weten dat ze nog wat snelheid moeten vinden en dat de remmen voor verbetering vatbaar waren. Hij hoopt ook dat ze wat competitiever voor de dag kunnen komen in de race dan tijdens de kwalificaties.

“Hopelijk kunnen we tijdens de race wat terrein goedmaken,” aldus Alonso.

Voor wie Alonso en onze twee landgenoten Laurens Vanthoor en Louis Machiels aan het werk wil zien in Daytona kan u terecht bij Eurosport. Daar wordt zaterdag om 20.20 uur het eerste uur en zondag om 18.45 uur het laatste uur van de wedstrijd wordt uitgezonden.

Geschreven door Tom Schots

Foto: McLaren F1 team

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België