Zak Brown uit kritiek op het COVID-beleid Racing Point F1 team: “Is Dr. Dre hun dokter?”

27 oktober 2020 — McLaren-baas Zak Brown heeft kritiek op het COVID-beleid van Racing Point nadat hun beide rijders dit seizoen al eens positief testten op het virus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

Lance Stroll testte positief nadat hij huiswaarts gekeerd was na de GP van de Eifel, waar de jonge Canadees vervangen werd door Nico Hulkenberg. Stroll voelde zich niet lekker tijdens het raceweekend op de Nürburgring en consulteerde telefonisch een familiedokter die er geen erg in zag.

“Als je kijkt naar de incidenten bij Racing Point lijkt het me best van iedereen die zich niet lekker voelt dagelijks te testen,” aldus Brown tijdens een videoconferentie tijdens de GP van Portugal.

“Ik weet niet wie de dokter was. Ik weet niet of het Dr Mallya was of Dr Seuss, misschien was het wel Dr Dre. Misschien moeten we volgende keer iedereen testen die symptomen heeft want we weten hoe gevaarlijk het is.”

Met Dr Mallya refereert Brown naar de vorige eigenaar van Racing Point, Dr Seuss is een kinderauteur en Dr Dre de bekende Amerikaanse rapper.

Volgens Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer hebben ze bij het team al twintigduizend testen uitgevoerd. “We testen meer dan wie dan ook in het wereldje, meer dan elk ander team in de F1.”

Maar Zak Brown heeft daar duidelijk zo zijn twijfels over.

“Ik heb zojuist gehoord dat Racing Point meer test dan welk ander bedrijf dan ook op de planeet. Ik weet niet zeker hoe je dat kan onderbouwen,” besluit de Amerikaan.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België