Zal India klaar zijn voor haar eerste F1-race?

18 augustus 2011 — Volgens Bernie Ecclestone alvast wel en daarmee treed hij Vijay Mallya bij die zich eerder al uitsprak over de eerste race in zijn thuisland.

image

“De promotoren van de race, tevens ook de eigenaars van het circuit, hebben er alle vertrouwen in dat alles klaar zal zijn.” liet Mallya onlangs verstaan. “Alles zal misschien nog niet honderd procent in orde zijn voor de supporters, maar de pits, de motorhomes, de paddock en natuurlijk de omloop zijn al bijna klaar.”

Uiteraard zijn er altijd twijfels wanneer er voor de eerste keer een race wordt georganiseerd op een nieuw circuit, zeker indien de bouwwerken enkele maanden voordien nog volop bezig zijn. 30 oktober is het normaal zover en volgens Bernie Ecclestone zal er in India geen herhaling plaatsvinden van het debacle van Zuid-Korea vorig jaar.

In Zuid-Korea was men letterlijk tot enkele minuten voor de start van de eerste oefensessie nog bezig met allerlei zaken af te werken aan het circuit en de infrastructuur. Pas twee weken voor de racedatum kwam er een goedkeuring om de race in Zuid-Korea te organiseren.

Charlie Whiting zal het circuit nog aan een ultieme keuring onderwerpen maar Bernie Ecclestone verwacht dat alles in orde zal zijn tegen eind oktober.

“Ik twijfel er niet aan dat dit circuit één van de mooiste op de kalender zal worden en het zal op tijd klaar zijn.” zei Bernie Ecclestone tijdens een persconferentie van Bharti Airtel, de sponsor van de race. “We checken alles op dagelijkse basis. We zijn erg tevreden dat alles op tijd is. Er zijn geen problemen.”

Ecclestone benadrukte ook nogmaals het belang van een F1-race in een land als India.

“We moeten eraan denken dat India vandaag één van de vijf belangrijkste landen ter wereld is. Het is voor de Formule 1 dan ook erg belangrijk om aanwezig te zijn in India.”

“De Formule 1 is ook nieuw in India. We zullen nooit onze achterstand tegenover criket inhalen. Maar we moeten toch ons uiterste best doen en ooit zullen we heel dichtbij komen,” besluit Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België