logo
 

Zal regen over de titel beslissen?

23 november 2012 — De kans is groot dat we zondag regen te zien krijgen boven Interlagos ...

image
Voor de kwalificatiesessies bestaat er een minieme kans op regen. Voor de race op zondag is het echter een heel ander verhaal. Weersvoorspellingen geven zestig procent kans op regen, dus het is heel goed mogelijk dat de regen zondag een rol gaat spelen in de titelstrijd tussen Sebastian Vettel en Fernando Alonso.

Beiden zijn gekend als goede regenrijders, want Fernando Alonso pakte dit seizoen al twee overwinningen in de regen (Maleisië en Hockenheim), en Sebastian Vettel pakte in 2008 op het circuit van Monza zijn allereerste overwinning in de regen, in een inferieure Toro Rosso. Natuurlijk staat de Duitser onder geweldige druk, want hij heeft een voorsprong te verdedigen, en dan durft hij al wel eens in de fout gaan, dat bewees de GP van Canada vorig jaar, toen hij in de allerlaatste ronde een fout maakte, en de overwinning aan Jenson Button moest laten. Toen reed overigens geen HRT in de weg ...

Fernando Alonso heeft intussen wel al bewezen met de druk om te kunnen, want in 2005 en 2006 streed hij tot in de allerlaatste wedstrijd om de wereldtitel tegen niemand minder dan zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. In Maleisië, helemaal bij de start van het seizoen, kwam Sergio Perez heel dicht bij Alonso, maar de Spanjaard wist Perez af te houden, en zelfs in de fout te dwingen, om zo de overwinning binnen te halen.

Bij Red Bull is er dan nog de bijkomende angst voor een falende alternator. Mark Webber moest opgeven met het beruchte probleem in Austin, en eerder dit seizoen werd Vettel ook al tot opgeven gedwongen in Valencia, nadat hij comfortabel aan de leiding lag. Fernando Alonso pakte in Valencia vervolgens de overwinning.

Het wordt razend spannend zondag in Brazilië, want beide teams kenden hun ups en downs. Alonso heeft het voordeel zonder druk te kunnen rijden, maar heeft wel een minder sterke Ferrari ter beschikking, terwijl Vettel over de snelste wagen beschikt. De Duitser heeft echter wel een voorsprong van dertien punten te verdedigen, en staat voor het eerst onder druk om een titel te pakken. Komt daar nog bij dat Red Bull nu verplicht is om met de 2012-specificatie van de alternator te rijden, waardoor er een groot vraagteken boven de betrouwbaarheid staat. En als kers op de taart wordt op zondag heel onstabiel weer verwacht, factoren genoeg die aanzet geven voor een ontknoping op duimen en vingers van af te likken.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BraziliëFernando AlonsoSebastian VettelFerrariRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië