“Zandvoort is het meest risicovolle F1-project ooit”

19 januari 2020 — Volgens Jarno Zaffelli, is het circuit van Zandvoort de meest risicovolle verbouwing van een circuit die hij ooit met zijn bedrijf Dromo Circuit Design heeft gedaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jeroen van Kesteren ߏΰߒ¨ (@jeroenvankesteren) op

In een interview met ‘De Telegraaf’ laat Zafelli verstaan dat het project perfect op scherma zit en daar zit de redelijk zachte winter uiteraard voor iets tussen. Momenteel worden de kerbstones van het circuit gelegd en eind deze maand starten de asfalteringswerken.

Volgens Zafelli vormt het aanpassen van het Circuit van Zandvoort een grote uitdaging. Enerzijds wil je er voor zorgen dat het er op het circuit beter ingehaald kan worden, anderzijds zijn er specifieke karakteristieken waarmee rekening moet gehouden worden zoals bijvoorbeeld de ondergrond waarop gebouwd wordt.

“Dit is voor ons de eerste keer dat we werken aan een circuit dat op zand gebouwd is,” vertelt Zafelli tegenover ‘De Telegraaf’. “Zandvoort is uniek. De duinen, de uitrijstroken, de wind en dan nu ook nog de twee kombochten.”

“Het enige waar ik het een beetje mee kan vergelijken is Suzuka, in Japan. Dat is mijn persoonlijke favoriet. Een circuit waar alles in zit en ook zeer populair is bij de coureurs. Het is geen toeval dat zowel Zandvoort als Suzuka is ontworpen door Hans Hugenholtz.”

Voor Dromo Circuit Design en Zafelli is het vernieuwen van het Circuit Zandvoort naar eigen zeggen het meest risicovolle project dat ze ooit deden. Het is een historisch circuit en de verwachtingen zijn door de terugkeer van de F1 na 35 jaar afwezigheid hooggespannen.

“Dit is wel het project met het meeste risico. Voor ons, maar ook voor de Formule 1-leiding en alle betrokkenen. Om de simpele redenen dat Zandvoort anders dan anders is,” meent Zafelli.

“We veranderen een historische plek op een aantal onderdelen en komen met kombochten: iets dat we decennialang niet hebben gezien in de Formule 1.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België