“Zandvoort kan het mooiste circuit ter wereld worden”

29 november 2019 — Nadat twee rechtszaken gewonnen werden zijn de verbouwingswerkzaamheden aan het circuit van Zandvoort volop bezig. Volgens Jan Lammers kan het circuit in de toekomst alvast het mooiste ter wereld worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ferry de Kok (@ishootpeople.nl) op

Om de F1 in mei volgend jaar te verwelkomen is een grondige opfrisbeurt van het Circuit Zandvoort noodzakelijk. Nadat diverse belangengroeperingen figuurlijk ‘in het zand beten’ is Zandvoort volop begonnen met de verbouwingswerken, waaronder ook het bouwen van een nieuwe paddock en het aanleggen van een spectaculaire ‘kombocht’.

Jan Lammers, de sportief directeur van F1-race op het Circuit Zandvoort, meent dat het circuit alvast het mooiste in de wereld kan worden.

“Ik zou er niet van staan te kijken als Zandvoort het mooiste circuit van Europa en misschien zelfs van de wereld wordt,” zo laat hij weten in een column voor ‘De Telegraaf’.

“Het is natuurlijk heel authentiek, zoals ook Monza, Spa-Francorchamps en Suzuka dat zijn.”

Lammers verkondigt naar eigen zeggen geen ‘marketingpraatje’.

“Ik vind het echt waanzinnig wat er nu gebeurt. Als versleten autocoureur, of hoe je het ook wil noemen, word ik er opgewonden van,” aldus Lammers.

“We krijgen twee kombochten in Zandvoort. De helling in de Arie Luyendijkbocht wordt bijvoorbeeld 32 procent, zo’n 16 tot 18 graden. Dat is bijna het dubbele van wat we kennen vanuit Indianapolis.”

Volgens Lammers zullen de rijders op het Circuit Zandvoort voor een serieuze uitdaging komen te staan.

“Alle Formule 1-coureurs krijgen nu te maken met een heel ander aspect, want hoe neem je die bocht? Bovenin, beneden, wat is er mogelijk? Dat roept zoveel vragen op bij coureurs en engineers. Dat maakt het een heel bijzonder en intrigerend concept. Als het circuit klaar is, ligt er iets authentieks en tegelijkertijd verzorgds in de duinen.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België